Houten accenten aan een wand kunnen een meerwaarde geven aan de inrichting van een ruimte.
Zo kan een (deel van de) muur afgewerkt worden met dezelfde planken als uw parketvloer, maar ook andere vormen in hout zijn uiteraard mogelijk.

Naast het louter esthetische is er ook een akoestisch aspect. Op deze manier kunen ruimtes met een slechte akoestiek opgewaardeerd worden.

 

Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

 

Di Legno Cubetto Murale:

Di Legno Cubetto MuraleDi Legno is dé producent van verouderde vloeren. Zij waren de eerste en tot nu toe nog steeds een van de weinigen die een plank op een kunstmatige en gecontroleerde manier kunnen laten "rijpen".

Een uniek productieprocédé zorgt er voor dat hun parketvloeren een eeuwenoud en geleefd uitzicht verkrijgen.

 

Di Legno biedt nu ook wandafwerkingen aan: De Cubetto Murale:

 

Gezaagde verouderde blokjes worden samengevoegd tot tegels die naadloos aansluiten om zo een uniform geheel vormen.

 

Het geheel doet denken aan een stenen wand maar straalt wel de authentieke warmte van hout uit.

 

Cubetto Murale kan in dezelfde afwerking geleverd worden als Di Legno parketvloeren, maar in princiepe is elke afwerking mogelijk.

 

Niet alleen volledige wanden kunnen hiermee bekleed worden maar ook bvb een barmeubel of een schouw; kortom de mogelijkheden zijn onbegrensd.

 

Deze wandbekledingen kunnen naadloos aansluiten op uw vloer of juist een contrast creëren met een een stenen vloer of een verouderde Di Legno parketvloer met een andere kleur.

 

 

 

 

 

 


Teak Your Wall:

oorsprong teak wandbekleding recyclageHet verhaal achter wandbekledingen van Teak Your Wall is dat alle grondstoffen afkomstig zijn van gerecycleerde wrakken en afgedankte kleine en middelgrote visserssloepen. Ook huisjes in teak worden gesloopt en vervolgens verwerkt.

 

Alle grondstoffen van worden eersrt onderworpen aan een eerste kwaltiteitscontrole om daarna manueel ontdaan te worden van allerlei onzuiverheden zoals bvb nagels.


Van deze plankjes worden dan blokjes gezaagd die dan op panelen gelijmd worden.

De uiteindelijk panelen in willekeurige partronen ondergaan dan nogmaals een kwaliteitscontrole en worden verpakt.

Alle panelen van Teak Your Wall zijn dus vervaardigd van gercycleerde teak afkomstig uit Indonesië. De grondstof van deze wandbekledingen zijn een mooi voorbeeld van het duurzaam omgaan met materialen. Grondstoffen die niet meer kunnen gebruikt worden in hun huidige toepassing (visserssloepen, huisjes,...) krijgen op deze manier een zinvolle tweede bestemming in plaats van deze te vernietigen.

Het unieke aan deze wandbekledingen is dat geen 2 panelen gelijk zijn aan elkaar. Ieder panneel afzonderlijk heeft een eigen verhaal van soms wel meer dan 100 jaar.

De panelen kunnen onafgewerkt geplaatst worden zodat de tijd en natuur zijn werk voort kan zetten. Maar er kan bvb ook een lak of olie worden opgezet zodat de kleuren nog meer uitkomen.

 

teak boat recyclage teakyourwall gerecycleerde teak

Barnwood:

Barnwood

Barnwood planken zijn gerecycleerde houten planken die afkomstig zijn van oude zorgvuldig afgebroken houten schuren en loodsen uit oa de Verenigde Staten en Oost Europa.

 

Deze karaktervolle planken krijgen op deze manier een tweede leven als parketvloer, decoratiewand of zelfs als tafellblad.

Het unieke karakter van een door weer en wind verweerde, soms eeuwenoude plank kan op geen enkele manier geïmiteerd worden. Geen twee planken hebben hetzelfde uitzicht. Elke plank heeft een eigen verhaal.

 

Deze planken zijn te verkrijgen in verschillende houtsoorten zoals Olm, Eik en naaldhout.


Waar tot voor kort deze planken enkel in de massieve variant te verkrijgen waren, bestaan er nu ook samengestelde parketplank in recuperatie hout. Het grote voordeel is dat deze planken veel stabieler zijn dan de massieve planken, maar wel gemaakt zijn van het zelfde hout. Een mix van authetieke eeuwenoude planken met de laaste nieuwe technieken en dit zonder compromissen naar uitstraling toe.

 

Wanneer deze planken als vloer geplaatst worden, worden deze veelal onbehandeld geplaatst. Door deze (veelvuldig) te zepen met een voedende zeep krijgen deze planken een bescherming met een uitgesproken uniek karakter. Natuurlijk kunnen deze vloeren reeds van bij de plaatsing van een basisbescherming voorzien worden.

 

Deze planken zijn ook een mooi voorbeeld van het duurzaam omgaan met materialen. Op deze manier krijgen deze planken een nieuwe bestemming waarbij de kwaliteit behouden blijft, een uitstekend voorbeeld van het cradle-to-cradle principe .