< terug naar productoverzicht

Opschuren of renoveren van parket

Bestaande massieve en samengestelde parketvloeren kunnen opnieuw opgeschuurd worden om nadien naar smaak te worden afgewerkt.
Omschrijving

Bij het opschuren en afwerken van een parketvloer komt er heel wat vakmanschap bij kijken. Om een parketvloer vakkundig te renoveren heeft men de nodige ervaring en de juiste professionele en goed onderhouden machienes. Zo is het zelfs voor een ervaren vakman zo goed als onmogelijk een parketvloer op te schuren met een roterende eenschijfsmachiene, die veelal door de doe-het-zelver gehanteerd wordt.

 

Naast het eigenlijke schuurwerk zijn er ook nog bijkomende werken die er voor moeten zorgen dat de te renoveren parketvloer er weer als nieuw zal uitzien. We denken dan aan het manueel indrijven en opvoegen van vrijgekomen nagels bij een traditionele parket , het uitfrezen van groeven of het vervangen van beschadigde of ontbrekende delen van een een massieve of samengestelde parketvloer. Ook houten plinten kunnen op deze manier gerenobveerd worden.

Men kan een bestaande parketvloer dus een totaal andere uitzicht geven zonder een andere vloer te hoeven plaatsen. Zo kan een


Waar vroeger het schuren van een parketvloer soms voor wat overlast door stof kon zorgen kunnen nu parketvloeren stofvrij worden opgeschuurd zo dat er zo geod als geen stof meer vrij komt.

 

Parket is een schoolvoorbeeld van het duurzaam omgaan met materialen. Een vervuilde of afgeleefde parketvloer kan immers gerenoveerd worden door deze op te schuren om daarna naaar keuze te worden afgwerkt. De meeste parketvloeren kunnen minimaal 2 keer opgeschuurd worden en vele zelfs meer. Zo gaan er geen grondstoffen verloren.

Beschadigde of ontbrekedende delen kunen zelfs hersteld worden met nieuwe parketdelen. Hout is - mits goed bosbeheer - een onuitputtelijk grondstof. Hierdoor kunnen zelfs eeuwenoude parketvloeren in hun oorspronkelijke glorie hersteld worden.

 


Afwerking

Eens de vloer volledig is opgeschuurd kan men deze volledig naar smaak afwerken met een uitgebreid gamma aan logen, beitsen, olies en vernissen.

Een afgeleefde, vervuilde of zelfs beschadigde vloer wordt op deze manier terug een nieuwe vloer al dan niet met een totaal nieuwe look of karakter.

< terug naar productoverzicht